Smithska Udden — stora ytor med vanligt bad samt två ställen för nakenbad


Tillbaka till index över badplatser i Göteborg
Detta har förstås inget direkt med mina sexfantasier att göra men det är ju skönt att bada på sommaren så jag lägger till denna guide här i alla fall. Observera att nakenbad endast är på de ställen jag tydligt anger att så är fallet. Observera också att nakenbad naturligtvis, generellt sett, inte är några ställen där det är ”fritt fram” för sexuella aktiviteter och att det är ett ganska allmänt klagomål från kvinnor att de stör sig på alla ”fluktande män”. Sedan blir i och för sig i alla fall jag ofta lite kåtare på sommaren och visst kan det vara härligt att titta på vackra kvinnor, men man behöver ju inte stirra ihjäl sig. Sunt förnuft? Med största sannolikhet hittar du för övrigt avsevärt fler vackra tjejer/kvinnor på en vanlig badplats än på nakenbad.

Foton: Mina egna foton med kommentarer, Instagram, Google Maps

Karta över Smithska Udden samt vägbeskrivningar från parkeringen till de olika badställena som finns där

Linjerna i olika färger till de olika badställena utgår från parkeringsplatsen. Klicka på bilden för en större bild.
Bild 1. Bilden tagen vid 1:an på kartan ovan. Dvs foto över den stora bukten med det sannolikt mest populära badstället på Smithska Udden. Klicka på bilden för en störra bild.

Google Maps vägbeskrivning och position för de två olika nakenbaden

Buss från Frölunda Torg till Näset och promenad sedan på ca 15-20 minuter (knökfullt på bussen men kortare resväg än spårvagnen till Saltholmen som också är knöfull och varm på sommaren). Visserligen ska du ta dig till Frölunda Torg med spårvagn också men jag tycker den brukar vara i alla fall lite mindre knökfull. Notera att på samtliga kartor kan du:

  • Klicka på ”More options” uppe till vänster för att komma till Google Maps och till exempel ändra varifrån du åker.
  • Zooma med plus- och minustecknen nere till höger.
  • Växla mellan satellitvy och vanliga kartvy genom att klicka på den lilla fyrkanten nere till vänster.

Nakenbad, Smithska Udden (västra)

Det västra nakenbadet är en större udde/halvö med ganska dåliga möjligheter att ta sig i och ur bad och ännu sämre möjligheter att ha koll på sina egna grejor medan man badar. Varenda gång av de fåtal gånger jag varit där har jag sett en eller flera mer eller mindre diskret runkande män längre upp på klipporna ganska långt från vattnet… Antingen sittande i någon avskild lite håla men där det syns på armrörelser vad som försigår eller också någon som står upp och runkar möjligen en aning avskilt men öppet nog för att man knappast ska kunna missa det. Lite väl mycket ”up in your face” och respektlöst kan jag tycka trots att jag inte direkt ser mig som känslig i det avseendet. Det som normalt sett skulle vara sexuellt ofredande eller förargelseväckande beteende blir tydligen inte det på nakenbad? Vett och etikett på nakenbad!

Nakenbad, Smithska Udden (östra)

Även här finns det en del stirrande och spanande män men mycket mera sällan jag ser någon runka i alla fall… Det har hänt en enda gång vad jag kan minnas, men då var det ovanför klipporna närmast havet och i en liten håla med stenar runtom som avskärmade platsen. Detta nakenbad ligger nära de vanliga textilbaden men jag tycker ändå det funkar bra utan att folk ”går fel”. Det är inte heller markerat som ”nakenbad” någonstans såsom det västra där det står stort och tydligt på berget.

Det östra nakenbadet har inte så stor yta men har fina klippor och mycket fint och nära att komma i och ur vattnet med badstegar (två stycken badstegar). Det är lätt att ha uppsikt över sina grejor om man badar själv. Det är också oftast tyst lungt och skönt här tycker jag även om det på någon plats kan finnas några tanter som pratar i ett ibland men då går det ju att lägga sig lite längre bort om man störs av det. Notera att adressen ”Knostervägen 36” inte stämmer då just denna klippavsats naturligtvis inte har den adressen. Dock gick det för mig inte att få en markering på stället utan att välja ”Navigate to” och då fick klippan den adressen. Inte heller visas den enklaste vägen att gå till detta nakenbad utan där hänvisar jag till den översta bilden på denna sida istället.

 

Annonser