Kontaktvägar


Olika kontaktvägar

 1. Du anger en e-postadress i e-postformuläret som jag kan nå dig på. Du kan även snabbt och enkelt skapa en extra, anonym och säker e-postadress att använda om du föredrar det.
  .
  Om du vill hålla vår kontakt extra hemlig på din mobiltelefon så är kanske den bästa lösningen att du skapar en extra e-postadress och loggar in via en särskild webbläsare på mobilen? Du kan ju då också lösenordsskydda uppstarten av den webbläsaren samt spara lösenordet till webbmejlen i den webbläsaren för enkel inloggning. Då får du inga plötsliga snuskmeddelanden eller annat privat som poppar upp på telefonen när någon annan också råkar titta. Dock är det ju smidigare att använda de mobilappar som finns för t ex Protonmail och Tutanota men det går som sagt att köra via webbläsaren på mobilen också.
  .
 2. Telegram har textmeddelanden och röstsamtal och kan användas från både dator och mobiltelefon, samt du kan ha flera konton samtidigt på samma mobiltelefon. Du behöver ett telefonnummer för att registrera dig (telefonnumret behöver dock inte gå till den mobiltelefon du har Telegram på). Du kan sedan skapa ett användarnamn som du kan ge ut istället för ditt telefonnummer och på så sätt kommunicera med andra utan att behöva lämna ut ditt telefonnummer. Dock är det värt att veta att om den du ger ut ditt användarnamn till redan har ditt telefonnummer i sin adressbok på mobiltelefonen så kommer hen att se vilket telefonnummer som står bakom ditt användarnamn.
  .
  Du kan också välja om du vill synkronisera din adressbok på mobiltelefonen eller inte. Om du synkar din adressbok så får du veta vilka av dina kontakter som redan har Telegram (på samma sätt som Kik fungerar till exempel. Telegram är dock mycket bättre än Kik på många sätt.). Vill du ha ett så anonymt Telegramkonto som möjligt så väljer du naturligtvis att inte synkronisera adressboken. Telegram ska tydligen vara ett särskilt säkert och anonymt alternativ med stark kryptering och respekt för din integritet. Du kan till exempel även välja att radera gamla meddelanden både hos dig själv och den du skickat till.
  .
 3. Wire liknar Telegram men är inte lika bra tycker jag. Verkar dessutom inte ha samma totala gratisinriktning som Telegram, så risken är väl att det förr eller senare kostar pengar även för privatpersoner. Du kan välja mellan att registrera dig med telefonnummer och/eller med e-postadress. Även här kan du välja om du vill synkronisera din adressbok på mobiltelefonen eller inte.
  .
 4. Kik har textmeddelanden och videosamtal (vill man utesluta video får man hålla för kameran eller liknande. Man kan bara ha ett konto aktivt samtidigt och bara på en mobiltelefon samtidigt. Om du loggar ut så raderas alla meddelanden du skickat och tagit emot.
  .
 5. Skype har textmeddelanden, röst- och videosamtal och fungerar både som app från mobiltelefonen eller som program från datorn (installation behövs). Skype går även att köra från webbläsaren på en dator (ej webbläsare på mobiltelefon). Det går bara att ha ett konto aktivt samtidigt på mobiltelefonen (men du kan ha samma konto igång på datorn och allt synkroniseras däremellan). Här gäller samma som för Kik för mig.
  .
 6. Jag lägger till fler möjligheter när jag hittar nya. Tipsa mig gärna om du vill!
Annonser