Olika typer av analsex


Själv har jag ännu inte fastnat något direkt för analsex. Har inte prövat jättemycket heller i och för sig. Visst är det ett känsligt område som kan ge sensationer, men det är ändå inget jag fastnat något särskilt för. Inte heller känns det viktigt för mig att testa mera. Dock kan det ju hända att jag träffar någon som tycker mycket om att få och eller ge detta på olika sätt och då kan det ju bli aktuellt att se efter ytterligare om det är något jag gillar och kan göra eller ta emot på ett smidigt och bra sätt. Jag även funderingar avseende hygien, smitta och säkerhet. Texten nedan är ännu inte färdig utan kommer att utökas senare.

Hygien

text

Penetration

Fingrar, dildo, strapon. Risk för skador?

Rimning/anilingus/analingus

Rimning, det vill säga att slicka och kyssa området runt om, på eller i, analöppningen. Är säker på att jag kollade upp detta för ett antal år sedan och där framkom i alla fall att det (naturligtvis?) finns risk att få i sig bakterier som absolut inte hör hemma i munnen och som man kan bli sjuk av. På samma sätt som man inte ska knulla någon i analen och sedan i fittan då det även där kan hamna fel bakterier på fel ställe. Det kan orsaka urinvägsinfektion. Samma sak gäller då också naturligvis att använda fingrarna i analen och sedan i fittan. Att sedan slicka fittan innebär ju då också risk att få i sig bakterier från anus.

Den rimliga slutsats jag drar av informationen nedan är att: • Det inte är bra att få i sig avföringsbakterier, amöbor etc i munnen (naturligtvis?). • Att risken eventuellt är ganska liten vid god hygien (rentvättad innan, ej förstoppningsproblematik med avföring alldeles innanför analöppningen, etc). • Att det är svårt att veta hur noga någon man inte känner väl är med hygienen och att om man månar om sig själv så ser man till att duscha tillsammans innan eller liknande.

 • 7 saker att tänka på när ni är redo att börja med en ny sorts oralsex. Här betonas, naturligvis, hygienen. Att tvätta rent innan. Eventuellt lavemang: ”Detta kan vara bra om du är rädd för att det ska finnas spår av avföring på insidan av din eller din sexpartners rumpa. Gör det några timmar innan ni ska köra igång då små sår eller irritation kan uppstå.”
  Generellt ger hon dock bilden att risken för skadliga bakterier etc är liten förutom under punkt 7 där hon ger ett väldigt emotsägande påpekande: Det är extremt viktigt att ni inte utför oralsex på varandra direkt efter att ni har varit nära analöppningen. Bakterier kan överföras och det kan leda till infektioner, urinvägsinfektion och svamp, vilket man vill undvika så gott det går. I stället kan ni använda leksaker eller annat för att tillfredställa varandra på andra sätt om ni känner er mättade på rimmingen.” Men det är alltså helt okej att fylla munnen med dessa bakterier? Hur tänkte du då? Visserligen skulle det ju kunna vara så att munnen och saliven eventuellt skulle kunna klara av dessa bakterier bättre än fittan, men att inte ens nämna det i så fall för att förklara det uppenbart emotsägelsefulla känns inte förtroendeingivande.
 • Farligt att slicka stjärt?
  ”Susanne Larsdotter, sexolog på RFSL säger att det inte finns någon anledning till oro.”
  Dock säger hon också: ”Risken att få i sig amöbor och magbakterier är större vid rimning än när man slickar fitta eller suger kuk”.
  Sedan beror det ju såklart på hur ren personen är där. Nyduschad och tvättad, nyss bajsat, eller nyss bajsat och allmänt förstoppad med bajs som finns precis innanför analöppningen osv, osv. Så risken kan nog variera högst väsentligt.
 • Rimning, är det farligt? Här menar en sexualterapeut att det inte skulle vara farligt: ”Det är inte farligt, och där finns väldigt mycket nervändor så för många är det ett jättekänsligt och erotiskt område. Det som är viktigt, i synnerhet om det är en person som man inte är säker på att är frisk, är att skydda sig mot könssjukdomar. Man kan använda en slickduk alternativt en uppklippt kondom som man helt enkelt lägger emellan. I övrigt är det väl att se till att man är ren före.”
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.